Write an Advertisement

An advertisement is the most effective means of promoting one’s own business or requirements. In fact, advertisements keep the wheels of life moving in modern society. We take the help of advertisement for

  • Situation Vacant [to fill up the vacancy in various posts]
  • Sale or Purchase of things [to promote sales or to buy things]
  • Situation wanted [wanting appointment in various situations]
  • Educational [for institutions, tuition, private tutor, coaching centers, etc.]
  • Accommodation wanted [wanting accommodation in various fields]
  • Matrimonial [seeking alliance for brides and grooms]
  • Houses & Flats [to let or to require houses and flats]
  • Public Notifications [notifications of public interest]
  • Lost and Found [to inform missing persons or things]
  • Miscellaneous [health, tours, travels, etc.]
Write an Advertisement

How to Write an Advertisement?


  • It should be brief and clear.
  • The language should be very catchy.
  • All important information should be included.
  • Full sentences are not always necessary.
  • Even a common expression becomes interesting when it is unusually told.

Write an Advertisement- Samples


Write an Advertisement #1


Q1. Suppose a reputed company wants to advertise for recruitment of some salesgirls on a commission basis. Write an advertisement for the same.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted young, energetic, and smart salesgirls to sell cosmetics on a commission basis. Apply within a week.
Box-Kol. C54321 The Telegraph


Write an Advertisement #2


Q2. Suppose you want a paying guest accommodation in the Salt Lake area for an IT engineer in a Computer Company in Sector III of Salt Lake. Write an advertisement for the same.

Ans.

PAYING-GUEST ACCOMMODATION

Wanted paying-guest accommodation in Salt Lake area for an IT engineer of a Computer Company
Contact Ph. 9434605242


Write an Advertisement #3


Q3. Write an advertisement for an A-1 three-bedroom flat at Ballygunge to be let out.

Ans.

HOUSES & FLATS

Available an A-1 three-bedroom flat (1200 sq. ft) on the ground floor at Ballygunge. Rent Rs 8000 pm. Company or bank preferred.
Write to Box – 2411 The Statesman


Write an Advertisement #4


Q4. Someone has lost his original mark sheets, certificates, etc. while traveling by train. Write an advertisement requesting to return.

Ans.

LOST AND FOUND

Lost my original mark sheets, certificates of Madhyamik Pariksha, and some other important papers in a red-colored bag on the Howrah-bound Tarakeswar train. Anyone having information is requested to contact. Ph No. 9737456145.


Write an Advertisement #5


Q5. Suppose you have found the passport of a person. Write out an advertisement requesting the owner to contact.

Ans.

LOST AND FOUND

Found a Passport in the compartment of the Sealdah-Barasat train and deposited it at Barasat Police Station. The owner may collect it from the P.S. by giving proper identification.


Write an Advertisement #6


Q6. Write an advertisement for the sale of a two-storeyed house in good condition at New Alipore. Mention some other vital points.

Ans.

SALE AND PURCHASE

For sale is a two-storeyed south-facing house, well-furnished, all mosaic, 1500 sq. ft, at New Alipore. The house has a car parking space and a lawn. Rs. 30 lakh on offer. No middleman,
Write to Box-783401 The Telegraph


Write an Advertisement #7


Q7. Write an advertisement for purchasing a plot near Eastern By-Pass. Mention some essential points

Ans,

SALE AND PURCHASE

Required Freehold land more or less 5 kts near Eastern By-Pass at Gariahat Connector for residential purposes. It must be litigation-free.
Write to Box-5475 The Telegraph.


Write an Advertisement #8


Q8. Suppose your sister is in class VII. She requires guidance in English. Write an advertisement for a tutor for her.

Ans.

EDUCATIONAL

Required a tutor for teaching a girl of class VII at a residence near Bhawanipur market, Kolkata. Write to Box-3456 The Times of India.


Write an Advertisement #9


Q9. A beautiful, educated and homely girl is wanted for an alliance with a well-established groom, Write an advertisement. Mention if there is any bar for caste.

Ans.

MATRIMONIAL

Seeking a beautiful, educated, simple, and homely girl from a respectable family for a well-established groom in North Kolkata. Caste no bar. Send details with a photo.
Write to Box-4687 The Statesman.


Write an Advertisement #10


Q10. Write an advertisement on behalf of the National Insurance Company for Car Insurance. You should mention that the Insurance Company and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience.

Ans.

PUBLIC NOTIFICATION

National Insurance Company Limited and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience-a-one spot solution for your car insurance requirements.
National Insurance Company
3 Middleton Street, Kolkata-700 001


Also, Read


English Paragraphs

Top 10 English Paragraphs in 2021

English Paragraphs revolve around a single idea. The first line of the paragraph often gives the main idea. All the other details support the main idea of the passage. English Paragraphs Collections English Paragraphs #1 OBEDIENCE Obedience means obeying others’ orders. A society cannot exist for a single day without obedience. It is born of …

Read More »

Biography Examples

Top 10 Biography Examples Everyone Should Read at least once

Biography Examples Collections Biography Examples #1 SWAMI VIVEKANANDA Swami Vivekananda was not a monk in the usual sense of the term. He was a monk with a great patriotic spirit. At the same time, he was one of the greatest spirits. At the same time, he was one of the greatest humanists in the world. …

Read More »


Want to Improve English Grammar?

Leave a Comment

Your email address will not be published.