Advertisement Examples for Students in English

An advertisement is meant to attract the attention of the people (buyers). It is written in the shortest form possible mentioning only the important details, because of the cost of publishing it. Open a newspaper and you will find advertisements on every page.

And the advertisements are about all sorts of things-situations vacant, situations wanted education, matrimony, notices, cinema shows, medical treatment, sale of houses and flats, nursing homes, dresses, fashions, tenders, meetings, and whatnot.

In this post, we have added the Top 10 Advertisement Examples for Students in English.

Advertisement Examples for Students in English

How to Draft an Advertisement?


  • It should be brief and clear.
  • The language should be very catchy.
  • All important information should be included.
  • Full sentences are not always necessary.
  • Even a common expression becomes interesting when it is unusually told.

Advertisement Examples for Students in English


Advertisement Examples for Students in English #1


Q1. Someone has lost his original mark sheets, certificates, etc. while travelling by train. Write out an advertisement requesting to return.

Ans.

LOST AND FOUND

Lost my original mark sheets, certificates of Madhyamik Pariksha, and some other important papers in a red-coloured bag on the Howrah-bound Tarakeswar train. Anyone having information is requested to contact me. Ph No. 9737456145.


Advertisement Examples for Students in English #2


Q2. Suppose your sister is in class VII. She requires guidance in English. Draft an advertisement for a tutor for her.

Ans.

EDUCATIONAL

Required a tutor for teaching a girl of class VII at a residence near Bhawanipur market, Kolkata. Write to Box-3456 The Times of India.


Advertisement Examples for Students in English #3


Q3. Someone has lost his original mark sheets, certificates, etc. while travelling by train. Write out an advertisement requesting to return.

Ans.

LOST AND FOUND

Lost my original mark sheets, certificates of Madhyamik Pariksha, and some other important papers in a red-coloured bag on the Howrah-bound Tarakeswar train. Anyone having information is requested to contact me. Ph No. 9737456145.


Advertisement Examples for Students in English #4


Q4. Suppose your sister is in class VII. She requires guidance in English. Draft an advertisement for a tutor for her.

Ans.

EDUCATIONAL

Required a tutor for teaching a girl of class VII at a residence near Bhawanipur market, Kolkata. Write to Box-3456 The Times of India.


Advertisement Examples for Students in English #5


Q5. Advertise in a newspaper for a service engineer with a diploma/ B. Tech in Electronics/ Instrumentation.

Ans.

REQUIRED SERVICE ENGINEER

Required immediately one service engineer for a well-established 70 crore company.
Qualification: Diploma/B. Tech. in Electronics/ Instrumentation. Fresh or 1-2 years. experience in Analytical/Scientific instruments.
Send your biodata by E-mail or courier within 10 days to Pan Engineering Works Pvt. Ltd., Ekdalia Avenue, Kolkata-700015. Phone (033)2435-7751. E-mail panco@kol2.vsnl.net.


Advertisement Examples for Students in English #6


Q6. Put an advertisement in a newspaper wanting a principal, two professors, and two lecturers for a Homoeopathic Medical College.

WANT PRINCIPALS AND PROFESSORS

Ans.

The Vivekananda Homeopathic Medical College and Hospital, Ram Rao Nagar, Bangalore recognized by the Central Council of Homoeopathy, Govt. of India wants :

Principal and Two Professors
Qualifications: BHMS/DHMS/MD with a minimum of ten years of teaching experience.

Lecturer (Two)
Qualifications: BHMS/DHMS/MD with a minimum of 3 years of teaching experience.
Note: Fresh MD doctors can also apply. Offered a good salary. Apply within seven days to the Secretary of the College.


Advertisement Examples for Students in English #7


Q7. Advertise in an English daily for Girl Guides.

Ans.

WALK-IN-INTERVIEW

Walk-in interview for Girl Guides for a large Trade Fair at Kolkata Maidan during 12-31 December. Smart Young beautiful Graduates with pleasing personalities and fluent communicative skills in Bengali and English may report with biodata on 4.12.2006 and 5.12.2006 at 2 pm, at LMCCI House, 23 B.N. Seal Raod, Kolkata-700074.


How to Publish an Advertisement?


You may contact the Advertisement Department of a Newspaper personally or through an agent. However, you may also send a copy of the advertisement by post with a forwarding letter. But in all cases, the forwarding letter must bear the signature and full address of the sender. A copy of the advertisement must be enclosed. And it should be prepaid.

Write a forwarding letter to the Advt. manager of a newspaper for the insertion of our Classified Advertisement.

The Manager, Advt. Dept. The Times of India, Kolkata 700 001

Sir,
The advertisement to be published in the ‘CLASSIFIEDS’ section of the Sunday issue of the ‘Time of India’ is enclosed herewith. An A/C Payee cheque of Rs. 600 (Rupees six hundred only) payable at SBI, Jadavpur Branch is attached. It is as per the approved rate of advertisement in your daily. Please arrange for publish it next Sunday.

(Full signature and Address)
Date

Enclosed Advertisement: Wanted a trained teacher, M.A. in English for a CBSE school. Apply within 10 days with attested copies of testimonials. Box-SW The Times of India Kolkata 700 001


Advertisement Examples for Students in English (Response to Advertisements)


Advertisement Examples for Students in English #1


Q1. Suppose you saw the following advertisement in a newspaper.
A unique opportunity for Madhyamik examinees. Success guaranteed. Provision for postal coaching. Write to the Coaching Centre, 140 Bidhan Sarani, Kolkata — 700006.

You want to avail yourself of the postal coaching. Write to the Coaching Centre asking for details. You should have 5 questions about this coaching in your letter. e.g. (a) about the period of the coaching. (b) about cost, etc. Your letter should be written in about 105 words.

Ans.

20, Ramanath Biswas Lane Kolkata-700 009 February 23, 2023
The Manager, Coaching Centre 140, Bidhan Sarani Kolkata-700 006

Sir,
In response to your advertisement in The Telegraph dated the 8th instant I am writing you this letter. I am a student of Class X and will appear at the Madhyamik Pariksha next year. I want to avail myself of your coaching but would like to have some information about it. I shall be pleased if you let me know the period the coaching will cover and the sum of money it will cost me. I am also interested in getting information about the teachers, the procedure of enrolment, and the time of coaching. Favour me with an early reply. (102 words)

Yours faithfully, Dulal Barman


Advertisement Examples for Students in English #2


Q2. Read the following advertisement
Wanted a depot assistant for a milk depot in the Tollygunge area. The minimum qualification must have passed Madhyamik. Age is not more than 20 years. Duty hours~ 6 a.m. to 8 a.m. Allowance R$. 1200/- a month. Apply within fifteen days to BOX 2826, Statesman, Kolkata— 700 001

Ans.

S.P. Mukherjee Road Kolkata May 15, 2023

The Advertiser, BOX 2826 The Statesman Kolkata—700 001
Sir,
In response to your advertisement in The Statesman dated May 10, 2023, for a depot assistant for a milk depot in the Tollygunge area, I beg to submit this application.

I passed the Madhyamik Pariksha of the Board of Secondary Education, West Bengal in the First Division. I appeared at the Higher Secondary Examination of the West Bengal H.S. Council this year.

I am twenty years of age, and my date of birth as recorded in the Madhyamik Admit Card is August 12, ….. The duty hours (i.e. 6 a.m. to 8 a.m.) and the monthly allowance (i.e. Rs. 1200/-) are also acceptable to me. If I am appointed, I shall do my best to discharge my duty to your full satisfaction. (116 words)

Yours faithfully
Benoy Pal

You Asked, We Listened – Get Free Access to All Writing Lists 😍😍


Also, Read


English Paragraphs

Top 10 English Paragraphs

Read More »

Biography Examples

Top 10 Biography Examples

Read More »


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *