Newspaper Advertising Examples

Newspaper Advertising is the most effective means of promoting one’s own business or requirements. In fact, Newspaper Advertising keeps the wheels of life moving in modern society.

In this post, we have added the top 10+ Newspaper Advertising Examples for you.

Newspaper Advertising Examples

Newspaper Advertising Examples


Newspaper Advertising Examples #1


Q1. Suppose a reputed company wants to advertise for recruitment of some salesgirls on a commission basis. Draft an advertisement for the same.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted young, energetic, and smart salesgirls to sell cosmetics on a commission basis. Apply within a week.
Box-Kol. C54321 The Telegraph


Newspaper Advertising Examples #2


Q2. Suppose you want a paying guest accommodation in the Salt Lake area for an IT engineer in a Computer Company in Sector III of Salt Lake. Draft an advertisement for the same.

Ans.

PAYING-GUEST ACCOMMODATION

Wanted paying-guest accommodation in the Salt Lake area for an IT engineer at a Computer Company
Contact Ph. 9434605242


Newspaper Advertising Examples #3


Q3. Write an advertisement for an A-1 three-bedroom flat at Ballygunge to be let out.

Ans.

HOUSES & FLATS

Available an A-1 three-bedroom flat (1200 sq. ft) on the ground floor at Ballygunge. Rent Rs 8000 pm. Company or bank preferred.
Write to Box – 2411 The Statesman


Newspaper Advertising Examples #4


Q4. Someone has lost his original mark sheets, certificates, etc. while travelling by train. Write out an advertisement requesting to return.

Ans.

LOST AND FOUND

Lost my original mark sheets, certificates of Madhyamik Pariksha, and some other important papers in a red-coloured bag on the Howrah-bound Tarakeswar train. Anyone having information is requested to contact me. Ph No. 9737456145.


Newspaper Advertising Examples #5


Q5. Suppose you have found the passport of a person. Write out an advertisement requesting the owner to contact you.

Ans.

LOST AND FOUND

Found a Passport in the compartment of the Sealdah-Barasat train and deposited it at Barasat Police Station. The owner may collect it from the P.S. by giving proper identification.


Newspaper Advertising Examples #6


Q6. Write an advertisement for the sale of a two-storeyed house in good condition at New Alipore. Mention some other vital points.

Ans.

SALE AND PURCHASE

For sale is a two-storeyed south-facing house, well-furnished, all mosaic, 1500 sq. ft, at New Alipore. The house has a car parking space and a lawn. Rs. 30 lakh on offer. No middleman,
Write to Box-783401 The Telegraph


Newspaper Advertising Examples #7


Q7. Write an advertisement for purchasing a plot near Eastern By-Pass. Mention some essential points

Ans,

SALE AND PURCHASE

Required Freehold land more or less 5 kts near Eastern By-Pass at Gariahat Connector for residential purposes. It must be litigation-free.
Write to Box-5475 The Telegraph.


Newspaper Advertising Examples #8


Q8. Suppose your sister is in class VII. She requires guidance in English. Draft an advertisement for a tutor for her.

Ans.

EDUCATIONAL

Required a tutor for teaching a girl of class VII at a residence near Bhawanipur market, Kolkata. Write to Box-3456 The Times of India.


Newspaper Advertising Examples #9


Q9. A beautiful, educated and homely girl is wanted for an alliance with a well-established groom, Write out an advertisement. Mention if there is any bar for caste.

Ans.

MATRIMONIAL

Seeking a beautiful, educated, simple, and homely girl from a respectable family for a well-established groom in North Kolkata. Caste no bar. Send details with a photo.
Write to Box-4687 The Statesman.


Newspaper Advertising Examples #10


Q10. Make a draft of the advertisement on behalf of the National Insurance Company for Car Insurance. You should mention that the Insurance Company and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience.
Ans.

PUBLIC NOTIFICATION

National Insurance Company Limited and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience-a-one spot solution for your car insurance requirements.
National Insurance Company
3 Middleton Street, Kolkata-700 001

You Asked, We Listened – Get Free Access to All Writing Lists 😍😍


Also, Read


Advertisement Writing

Advertisement Writing

Advertisement Examples for Students in English

Advertisement Examples for Students in English

Draft an Advertisement

Draft an Advertisement

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *