Newspaper Advertisement Examples

Newspaper Advertisement is the most effective means of promoting one’s own business or requirements. In fact, advertisements keep the wheels of life moving in modern society. We take the help of advertisements for

  • Situation Vacant [to fill up the vacancy in various posts]
  • Sale or Purchase of things [to promote sales or to buy things]
  • Situation wanted [wanting appointment in various situations]
  • Educational [for institutions, tuition, private tutor, coaching centres, etc.]
  • Accommodation wanted [wanting accommodation in various fields]
  • Matrimonial [seeking alliance for brides and grooms]
  • Houses & Flats [to let or to require houses and flats]
  • Public Notifications [notifications of public interest]
  • Lost and Found [to inform missing persons or things]
  • Miscellaneous [health, tours, travels, etc.]
Newspaper Advertisement Examples

In this post, we have added the top 10+ Newspaper Advertisement Examples


Newspaper Advertisement Examples


Draft Newspaper Advertisement Examples #1


Q1. Suppose a reputed company wants to advertise for recruitment of some salesgirls on a commission basis. Draft an advertisement for the same.

Ans.

SITUATION VACANT

Wanted young, energetic, and smart salesgirls to sell cosmetics on a commission basis. Apply within a week.
Box-Kol. C54321 The Telegraph


Draft Newspaper Advertisement Examples #2


Q2. Suppose you want a paying guest accommodation in the Salt Lake area for an IT engineer in a Computer Company in Sector III of Salt Lake. Draft an advertisement for the same.

Ans.

PAYING-GUEST ACCOMMODATION

Wanted paying-guest accommodation in the Salt Lake area for an IT engineer at a Computer Company
Contact Ph. 9434605242


Draft Newspaper Advertisement Examples #3


Q3. Write an advertisement for an A-1 three-bedroom flat at Ballygunge to be let out.

Ans.

HOUSES & FLATS

Available an A-1 three-bedroom flat (1200 sq. ft) on the ground floor at Ballygunge. Rent Rs 8000 pm. Company or bank preferred.
Write to Box – 2411 The Statesman


Draft Newspaper Advertisement Examples #4


Q4. Someone has lost his original mark sheets, certificates, etc. while travelling by train. Write out an advertisement requesting to return.

Ans.

LOST AND FOUND

Lost my original mark sheets, certificates of Madhyamik Pariksha, and some other important papers in a red-coloured bag on the Howrah-bound Tarakeswar train. Anyone having information is requested to contact me. Ph No. 9737456145.


Draft Newspaper Advertisement Examples #5


Q5. Suppose you have found the passport of a person. Write out an advertisement requesting the owner to contact you.

Ans.

LOST AND FOUND

Found a Passport in the compartment of the Sealdah-Barasat train and deposited it at Barasat Police Station. The owner may collect it from the P.S. by giving proper identification.


Draft Newspaper Advertisement Examples #6


Q6. Write an advertisement for the sale of a two-storeyed house in good condition at New Alipore. Mention some other vital points.

Ans.

SALE AND PURCHASE

For sale is a two-storeyed south-facing house, well-furnished, all mosaic, 1500 sq. ft, at New Alipore. The house has a car parking space and a lawn. Rs. 30 lakh on offer. No middleman,
Write to Box-783401 The Telegraph


Draft Newspaper Advertisement Examples #7


Q7. Write an advertisement for purchasing a plot near Eastern By-Pass. Mention some essential points

Ans,

SALE AND PURCHASE

Required Freehold land more or less 5 kts near Eastern By-Pass at Gariahat Connector for residential purposes. It must be litigation-free.
Write to Box-5475 The Telegraph.


Draft Newspaper Advertisement Examples #8


Q8. Suppose your sister is in class VII. She requires guidance in English. Draft an advertisement for a tutor for her.

Ans.

EDUCATIONAL

Required a tutor for teaching a girl of class VII at a residence near Bhawanipur market, Kolkata. Write to Box-3456 The Times of India.


Draft Newspaper Advertisement Examples #9


Q9. A beautiful, educated and homely girl is wanted for an alliance with a well-established groom, Write out an advertisement. Mention if there is any bar for caste.

Ans.

MATRIMONIAL

Seeking a beautiful, educated, simple, and homely girl from a respectable family for a well-established groom in North Kolkata. Caste no bar. Send details with a photo.
Write to Box-4687 The Statesman.


Draft Newspaper Advertisement Examples #10


Q10. Make a draft of the advertisement on behalf of the National Insurance Company for Car Insurance. You should mention that the Insurance Company and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience.
Ans.

PUBLIC NOTIFICATION

National Insurance Company Limited and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience-a-one spot solution for your car insurance requirements.
National Insurance Company
3 Middleton Street, Kolkata-700 001


How to Publish an Advertisement in the Newspaper?


Write a forwarding letter to the Advt. manager of a newspaper for the insertion of our Classified Advertisement.

The Manager, Advt. Dept. The Times of India, Kolkata 700 001

Sir,
The advertisement to be published in the ‘CLASSIFIEDS’ section of the Sunday issue of the ‘Time of India’ is enclosed herewith. An A/C Payee cheque of Rs. 600 (Rupees six hundred only) payable at SBI, Jadavpur Branch is attached. It is as per the approved rate of advertisement in your daily. Please arrange for publish it next Sunday.

(Full signature and Address)
Date

Enclosed Advertisement: Wanted a trained teacher, M.A. in English for a CBSE school. Apply within 10 days with attested copies of testimonials. Box-SW The Times of India Kolkata 700 001

You Asked, We Listened – Get Free Access to All Writing Lists 😍😍


Also, Read


Advertisement Writing

Advertisement Writing

Advertisement Examples for Students in English

Advertisement Examples for Students in English

Draft an Advertisement

Draft an Advertisement

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *