Examples of Advertisement Writing

The modern age is an age of advertisements. Open a newspaper and you will find advertisements on every page. And the advertisements are about all sorts of things-situations vacant, situations wanted education, matrimony, notices, cinema shows, medical treatment, sale of houses and flats, nursing homes, dresses, fashions, tenders, meetings, and whatnot. An advertisement is meant to attract the attention of the people (buyers). It is written in the shortest form possible mentioning only the important details, because of the cost of publishing it. In this post, we have added the top 15 Examples of Advertisement Writing.

Examples of Advertisement Writing

Examples of Advertisement Writing


Examples of Advertisement Writing #1


Q. 1. Advertise Gemini Circus in a newspaper.

Ans.

GEMINI CIRCUS

After 14 years and the first after its international tour with entirely new and spectacular feats ever shown before. Daily 3 shows at 1, 4, and 7 p.m. at Park Circus Maidan, Phone: 2244-5534. Tickets Rs. 100, 75, 50, 30. 7 days advance booking for Rs. 100 and Rs. 75. Tickets are available from 9 a.m. to 7 p.m. at the Circus premises. Beware of false tickets. Buy your tickets from the authorized counters only.


Examples of Advertisement Writing #2


Q2. Suppose you want a paying guest accommodation in the Salt Lake area for an IT engineer in a Computer Company in Sector III of Salt Lake. Draft an advertisement for the same.

Ans.

PAYING-GUEST ACCOMMODATION

Wanted paying-guest accommodation in Salt Lake area for an IT engineer of a Computer Company
Contact Ph. 9434605242


Examples of Advertisement Writing #3


Q3. Write an advertisement for an A-1 three-bedroom flat at Ballygunge to be let out.

Ans.

HOUSES & FLATS

Available an A-1 three-bedroom flat (1200 sq. ft) on the ground floor at Ballygunge. Rent Rs 8000 pm. Company or bank preferred.
Write to Box – 2411 The Statesman


Examples of Advertisement Writing #4


Q4. Someone has lost his original mark sheets, certificates, etc. while traveling by train. Write out an advertisement requesting to return.

Ans.

LOST AND FOUND

Lost my original mark sheets, certificates of Madhyamik Pariksha, and some other important papers in a red-colored bag on the Howrah-bound Tarakeswar train. Anyone having information is requested to contact. Ph No. 9737456145.


Examples of Advertisement Writing #5


Q5. Suppose you have found the passport of a person. Write out an advertisement requesting the owner to contact.

Ans.

LOST AND FOUND

Found a Passport in the compartment of the Sealdah-Barasat train and deposited it at Barasat Police Station. The owner may collect it from the P.S. by giving proper identification.


Examples of Advertisement Writing #6


Q6. Write an advertisement for the sale of a two-storeyed house in good condition at New Alipore. Mention some other vital points.

Ans.

SALE AND PURCHASE

For sale is a two-storeyed south-facing house, well-furnished, all mosaic, 1500 sq. ft, at New Alipore. The house has a car parking space and a lawn. Rs. 30 lakh on offer. No middleman,
Write to Box-783401 The Telegraph


Examples of Advertisement Writing #7


Q7. Write an advertisement for purchasing a plot near Eastern By-Pass. Mention some essential points

Ans,

SALE AND PURCHASE

Required Freehold land more or less 5 kts near Eastern By-Pass at Gariahat Connector for residential purposes. It must be litigation-free.
Write to Box-5475 The Telegraph.


Examples of Advertisement Writing #8


Q8. Suppose your sister is in class VII. She requires guidance in English. Draft an advertisement for a tutor for her.

Ans.

EDUCATIONAL

Required a tutor for teaching a girl of class VII at a residence near Bhawanipur market, Kolkata. Write to Box-3456 The Times of India.


Examples of Advertisement Writing #9


Q9. A beautiful, educated and homely girl is wanted for an alliance with a well-established groom, Write out an advertisement. Mention if there is any bar for caste.

Ans.

MATRIMONIAL

Seeking a beautiful, educated, simple, and homely girl from a respectable family for a well-established groom in North Kolkata. Caste no bar. Send details with a photo.
Write to Box-4687 The Statesman.


Examples of Advertisement Writing #10


Q10. Make a draft of the advertisement on behalf of the National Insurance Company for Car Insurance. You should mention that the Insurance Company and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience.

Ans.

PUBLIC NOTIFICATION

National Insurance Company Limited and Maruti Udyog Limited have tied up to bring to the Maruti Vehicle owners a unique convenience-a-one spot solution for your car insurance requirements.
National Insurance Company
3 Middleton Street, Kolkata-700 001


Examples of Advertisement Writing #11


Q11. Advertise in a newspaper for a service engineer with having a diploma/ B. Tech in Electronics/ Instrumentation.

Ans.

REQUIRED SERVICE ENGINEER

Required immediately one service engineer for a well-established 70 crore company.
Qualification: Diploma/B. Tech. in Electronics/ Instrumentation. Fresh or 1-2 years. experience in Analytical/Scientific instruments.
Send your biodata by E-mail or courier within 10 days to Pan Engineering Works Pvt. Ltd., Ekdalia Avenue, Kolkata-700015. Phone (033)2435-7751. E-mail [email protected]


Examples of Advertisement Writing #12


Q12. Put an advertisement in a newspaper wanting a principal, two professors, and two lecturers for a Homoeopathic Medical College.

WANT PRINCIPALS AND PROFESSORS

Ans.

The Vivekananda Homeopathic Medical College and Hospital, Ram Rao Nagar, Bangalore recognized by the Central Council of Homoeopathy, Govt. of India wants :

Principal and Two Professors
Qualifications: BHMS/DHMS/MD with a minimum of ten years of teaching experience.

Lecturer (Two)
Qualifications: BHMS/DHMS/MD with a minimum of 3 years of teaching experience.
Note: Fresh MD doctors can also apply. Offered a good salary. Apply within seven days to the Secretary of the College.


Examples of Advertisement Writing #13


Q13. Advertise in English daily for the sale of a company car.

Ans.

COMPANY CAR FOR SALE

Offers are invited for sale of a company-owned Tata Indica Car, 2002 model (Petrol) in good running condition. The offer should be submitted in a sealed cover at the under noted address within 7 days from the date of advertisement. For inspection of the car please contact between 12 a.m. and 5 p.m. on working days. The reserved price is Rs. 2,00,000.00.

Contact: SBI Home Finance Ltd., 11 & 13 Shakespeare Sarani, Nagaland House, Kolkata 700071. The company reserves the right to accept or reject any offer without assigning any reason.


Examples of Advertisement Writing #14


Q14. Advertise in an English daily for Girl Guides.

Ans.

WALK-IN-INTERVIEW

Walk-in-interview for Girl Guides for a large Trade Fair at Kolkata Maidan during 12-31 December. Smart Young beautiful Graduates with pleasing personalities and fluent communicative skills in Bengali and English may report with biodata on 4.12.2006 and 5.12.2006 at 2 pm, at LMCCI House, 23 B.N. Seal Raod, Kolkata-700074.


Examples of Advertisement Writing #15


Q15. Put an advertisement in a newspaper for a fair bride, proficient in English.

Ans.

LOOKING FOR A BRIDE

An issueless Kshattriya divorcee, M. Com., L.L.B., C.A. (Inter), 35/5’6″, running an English medium school and having his own flat in Kolkata, along with landed property at his native village is looking for a smart and fair bride, proficient in English. Caste no bar, issueless divorcee/widow is also acceptable. Send biodata to Sri Ratan Singha, 370, Dr. M. N. Saha Road, Kolkata-700074. Phone : (033) 2226-7508.


Also, Read


examples of Précis Writing

10 Quality examples of Précis Writing

A précis is an intelligent summary of a long passage. It aims at testing your understanding of the passage. As it is a summary, it is always shorter than the original passage. It expresses only the main theme as concisely as possible. We promise you you will get everything you need to write a good …

Read More »

Diary Entry

What is Diary Entry?

What is a Diary Entry? A diary entry is a personal record of events and feelings affecting the writer. It is written for personal record and reflection; therefore, it may not always be objective in its view. It almost always details the events occurring in the present. It includes facts, observations, perceptions, and descriptions…

English Paragraphs

Top 10 English Paragraphs in 2021

English Paragraphs revolve around a single idea. The first line of the paragraph often gives the main idea. All the other details support the main idea of the passage. English Paragraphs Collections English Paragraphs #1 OBEDIENCE Obedience means obeying others’ orders. A society cannot exist for a single day without obedience. It is born of …

Read More »


Want to Improve English Grammar?

Leave a Comment

Your email address will not be published.